Ihan niin kävi kuin arvelinkin, että päivitystiheys saattaa vähän heitellä.. Neidin kanssa oli tuossa välillä melkoista hulabaloota, tää äiti oli niin puhki ettei tosikaan.. Melkein pari viikkoa meni kuunnellen lähes jatkuvaa kitinää ja kiukutusta, epäillään että oiskohan tekemässä ylös hampaita. Loppui ihan yhtä nopeasti kitinät kuin alkoivatkin, eli ehkäpä sai pientä reikää ikeneen? Huu nous, seuraamme tilannetta.

Torstaina käytiin 6kk neuvolassa, strategiset mitat 7390g ja 66cm. Lueskelin eräältä mammafoorumilta syyskuun vauvojen ketjua, ja meidän likka alkoikin yhtäkkiä tuntua melko pikkuruiselta.. Siellä nimittäin parikin äitiä raportoi syyskuussa syntyneiden tyttäriensä mitoiksi yli 10kg ja reippaasti yli 70cm..! Ohho. No, pääasia että kasvaa.

Ruokarepertuaariakin on laajennettu, samoin soseiden määrää suhteessa äidinmaitoon. Umppa syö vähän vaihtelevasti kiinteitä, ts. meillä ei ole vielä kauhean säännöllistä päivärytmiä syömisissä mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa asetu. Neidin menyyssä on toistaiseksi seuraavia ruoka-aineita; peruna, porkkana, maissi, parsakaali, bataatti, kana, kalkkuna, possunliha, kala, mango, päärynä, vadelma, banaani, persikka, mustikka, ananas, kiivi. Jotain saattoi unohtuakin. Iltapuurona on useimpina iltoina hyvällä ruokahalulla kiskottu banaanipuuroa, jossa on muistaakseni maissia ja hirssiä? Luontaisen gluteenitonta kuitenkin. Ihan lähiaikoina aloitetaan viljojen maistelu toden teolla, ensimmäisenä toki se ihan perinteinen kaurapuuro. Isi lupasi tässä jonakin aamuna keittää koko perheelle puuroa aamiaiseksi.

1375273.jpg

Tässä vielä kuva polleasta neidistä isoäidin & isoisän luona syöttötuolissa, puheenjohtajan paikalla pöydän päässä :D