No niin, nyt kun äitihenkilö on sairastanut flunssaa sunnuntaista saakka ja alkaa pikkuhiljaa olla elävien kirjoissa, niin pikkuneiti päätti eilen aamulla herätä räkäisenä. Kurjuuksien kurjuus. Eilen oli vain hieman lämpöä ja räkäisyydestään huolimatta likka oli enimmäkseen oma iloinen itsensä, mutta joskus aamuyöllä mittasin jo 38.1C (normaalilämpö tuolla mittarilla n. 35.8C). Ja tänään tuntuu kuumeilu jatkuvan, pari tuntia ja kolme millilitraa Panadol-liuosta kului siihen, että sain neidin päiväunia nukkumaan. Puolisen tuntia nukkui, sitten aivasteli itsensä hereille.. Ja nyt kuulostaisi sille, että 10 minuuttia nukuttuaan taitais olla taas hereillä. Reppana.

---

Tadaa, päivästä selvitty kunnialla. Päiväunilta heräsi paljon terveemmän oloinen, hyväntuulinen tyttö, ja loppupäivä menikin ihan kivasti. Edes lämpöä ei enää ole ollut, toki voi yön aikana vielä nousta, mutta toivotaan parasta.

Tein ratkaisun lopulta siinä vauvauintiasiassa, tultiin P:n kanssa yhdessä keskustelun ja pohdiskelun jälkeen siihen tulokseen, että hittoako me niille rahojamme syydetään, kun niille ei kunnollista vastinetta tunnu saavan. Haminalainen tuttavaäiti ihmetteli suuresti täkäläistä touhua, siellä on ennen vauvauinnin aloitusta mm. alkuinfo erikseen, jossa katsotaan videoita vauvauinnista ja selvitetään kaikki perusjutut ennen ensimmäistä uintikertaa. Ja ryhmäjaot toimii siellä niin kuin luulis olevan järkevää, eli ikäryhmittäin. No, voidaan vallan hyvin viedä pientä vesipetoa omin nokkinemme uimaan lauantaiaamupäivisin heti klo 11 kun uimahalli aukeaa kaikelle kansalle, pikkualtaan vesi pysyy kuulemma semmoiset puolisen tuntia mukavan vauvanlämpöisenä vauvauintien jälkeenkin. Sukellutukset oisin toisaalta halunnut oppia tekemään leidin kanssa, mut ei oo sen rahan ja hermojen menettämisen arvoista. Eiköhän se ole ihan hyvä juttu että tuota lasta ylipäänsä veteen vie peuhaamaan, ei yksikään lapsi varmasti opi sen paremmin tai aiemmin uimaan vaikka vauvauinnissa olisikin sukellellut.. Refleksiinhän se perustuu ainoastaan.

Aloin myös pohtia sitäkin puolta, että ketä varten sitä sukelluttamista oikein tehdään? Yhdenkään vauvan en nähnyt hihkuvan riemusta tai nauravan, kun äidit sukelluttivat - lähinnä pärskivät hämmentyneen näköisinä, joskaan eivät itkeneetkään. En osaa nähdä asiassa minkäänlaista hyötyä, tuntuu sille, että kyse on ennemminkin siitä että me isot päästään näkemään vauvan hassunhauskaa taitoa olla hengittämättä kun upotetaan veden alle. Sen sijaan veteen totuttaminen on toki hyvä aloittaa ihan pienenä, etenkin kun näin meren rannassa asutaan.

Yritin tänään tilata ilmaisia paperikuvia digikuvistani ExtraFilmiltä, mutta pinna katkesi muutamaan kertaan ennen kuin luovutin. Java-pohjainen systeemi jolla siirretään kuvat omalta koneelta sinne, ja takkusi niin huolella että heleijaa. Alkuun luulin että meni jumiin koko Firefox, kunnes tajusin että on vain pirun hidas.. Toimii ok kun laittaa homman taustalle lataamaan ja unohtaa 5-10 minuutin ajaksi tyystin. Tosin tälle kärsivällisyydestään tunnetulle allekirjoittaneelle kävi kahteen kertaan niin, että joko neiti vaati huomiota siinä vaiheessa, kun ohjelma vihdoin alkoi toimia niin kuin piti, tai sitten olin jo kyllästynyt koko touhuun enkä todellakaan jaksanut enää käyttää energiaani parhaiden kuvien valkkailuun. Jos ois vähän enemmän tarmoa, ois ehkä järkevää duunata semmonen kansio jossa olis just ne 50 kuvaa jotka valitsen valmiiksi, sit siirtäis kerralla koko hoidon eikä tarvis ihmetellä siinä vaiheessa sen kummemmin. Siis jos ois sitä tarmoa..

Nyt taidan vetäytyä hetkeksi vielä siluettiristikkoni pariin (olen jäänyt pitkästä aikaa niihin koukkuun, välissä oli pitkä sudokukausi) ennen nukkumatouhuja. Tunti sit väsytti kauheasti mut nyt ei taas yhtään.. Olin menossa puolilta öin jo nukkumaan neidin kanssa, mutta meni sit kukkumiseksi ja lopulta likka nukkui mun sylissä olkkarin sohvalla kun katselin Blackpoolin ekaa jaksoa. No, jotain hyvää kuitenkin, ekalla kierroksella missasin koko sarjan, nyt sain katsottua koko ensimmäisen jakson rauhassa kun neiti nukkui, ja toisaalta sai yliväsy kitinäreettakin unta kaaliin tunnin verran. Siirto sänkyyn jatkamaan unia onnistui myös melko sutjakkaasti, olenkin näköjään jo tunnin saanut viettää tätä omaa laatuaikaani :)